Een goede leider wordt geboren, de beste leider ontwikkelt zich

Een goede leider wordt geboren, de beste leider ontwikkelt zich

Related Post

  • No related post.

Leiderschap is mensen in beweging krijgen en om met dezelfde visie samenhang te creëren.

Een goede leider kan mensen beïnvloeden om iets te gaan doen en geeft ze richting en handvatten in het proces. Een leidinggevende is eindverantwoordelijk en draagt zorg voor een goed eindresultaat. Maar het leiderschap is niet voor iedereen weggelegd. Het vergt veel zorg en dedicatie.

Eigenschappen van een leider

Goede leiders worden vaak omschreven als inspirerend, motiverend en communicatief sterk. Ze geven het gevoel van vertrouwen en integriteit. Maar leiders kunnen ook overkomen als machtsbelust, eigenzinnig en als mensen die hun eigen zin doordrijven. Voor een goede ontwikkeling in je leiderschapskwaliteiten is het belangrijk dat je jezelf zo nu en dan een spiegel voorhoudt en je moet ook niet bang zijn om andere mensen jou een spiegel voor te laten houden. Waar liggen jouw kwaliteiten en wat zijn jouw valkuilen? Sta open voor feedback, want alleen op deze manier kun jij het beste uit jezelf halen.

Blijf op de hoogte

Om een goede leidinggevende te worden is het noodzaak om niet bang te zijn voor vernieuwing. Samenwerking vereist soms een flexibele aanpak. Maar wees tegelijkertijd ook assertief en neem een duidelijk standpunt in. Werknemers en teamleden zullen hier rust van ondervinden en dit komt de werksfeer ten goede. Neem de tijd om wederzijdse reflectiegesprekken te voeren. Weet wat er speelt op de werkvloer, weet waar ieders kracht en ambitie ligt en wat men nog nodig heeft van jou.

Leiderschap ontwikkelen

Heb jij behoefte aa het verbeteren van jouw competenties? Tijdens de 4-daagse leiderschap training van People Unlimited kom je erachter dat je meer uit jezelf kunt halen dan je ooit had gedacht!