Mismatch op arbeidsmarkt

Wanneer het gaat om zoeken van een baan, sluiten de wensen van werknemers vaak niet direct aan bij de vraag van bedrijven. Hierdoor wordt er een mismatch op de arbeidsmarkt veroorzaakt.
Dat kon opgemaakt worden uit een recent onderzoek van uitzendconcern Randstad. Hieruit bleek dat veel werknemers op zoek zijn naar een baan als administratief medewerker, in het onderwijs of sociaal maatschappelijk werk. Bedrijven zijn juist op zoek naar werknemers die ervaring in technische beroepsgroepen hebben.
Het is opvallend dat de vraag van klanten van Randstad en de wens van kandidaten erg verschillend zijn. In de ICT en Techniek is volop werk. Juist in deze beroepsgroepen zijn er niet veel werkzoekenden. In de top 5 van beroepsgroepen van werkzoekenden komt de ICT en Techniek niet eens voor. Het is dan ook belangrijk dat werkzoekenden realistisch blijven en kijken waar de kansen liggen. Daarom is het beter om te zoeken naar een realistische baan om zo de weg naar je droombaan open te gooien.
Randstad probeert werkzoekenden ervan te overtuigen dat zij meer kijken naar de kansen op de arbeidsmarkt en minder aandacht besteden aan hun persoonlijke wensen. Randstad voerde uit naar aanleiding van een recente publicatie van het CBS. Hieruit bleek dat de werkloosheid momenteel naar 8,6 procent van de beroepsbevolking is doorgegroeid.

Posted in ICT