Payrolling of uitzendkracht?

De werkwijze van uitzendbureaus en payrollbedrijven kunnen op elkaar lijken, dit komt omdat zij beide werknemers in dienst hebben die hun werkzaamheden bij een andere opdrachtgever uitvoeren. Er zijn echter wel 2 hele grote verschillen tussen een uitzendkracht en iemand die door middel van payrolling ingezet wordt op de werkvloer.

 

Verschil tussen uitzendkrachten en payrollmedewerkers

Het eerste verschil tussen uitzenden en payrollen is de manier van werving en selectie. Voor een uitzendkracht geldt dat deze door het uitzendbureau voorgesteld is aan de opdrachtgever. Het uitzendbureau gaat op zoek voor een passende baan voor de uitzendkracht, bij payrolling zoekt het bedrijf zelf zijn personeel alleen komt de werknemer op de loonlijst van het payrollbedrijf te staan.

Het tweede grote verschil is de prijs van de medewerkers. Een uitzendkracht is een stuk duurder per uur dan een medewerker die via payroll in dienst is. Dit verschil kan oplopen tot enkele euro’s per uur. Een uitzendkracht is duurder omdat een uitzendbureau ook de werving en selectie van het personeel doet. Dit betaal je dan per uur terug.

 

Verdere verschillen

Wanneer je uitzendbureaus en payrollbedrijven naast elkaar zet zijn er natuurlijk meerdere verschillen.

Een uitzendbureau doet de werving & selectie van het personeel waar een payrollbedrijf dit niet doet. Dan doet de opdrachtgever dit zelf. Een uitzendbureau mag werknemers zonder toestemming bij meerdere werkgevers te werk stellen, daar waar een payrollkracht nooit zonder toestemming van de werkgever voor meerdere opdrachtgevers mag werken. Een uitzendkracht bouwt pensioen op bij het uitzendpensioenfonds en een payrollkracht bouwt pensioen op via de pensioenregeling voor payondernemingen. Een uitzendkracht heeft een uitzendbeding, een payrollkracht niet. Het uitzendbeding houdt in dat de opdrachtgever op elk gewenst moment de werkzamheden kan stoppen voor de uitzendkracht. Als laatste grote verschil is het verschil wat eerder genoemd is, de kosten per uur van de uitzendkracht liggen hoger dan bij payrolling.