Secretaresses regelen privézaken manager

Het beroep secretaresse krijgt er een aparte wending bij in Nederland. Ruim 60% van de secretaresses regelt privézaken voor haar manager. Dit kan gaan van de hond uitlaten tot de vakantie regelen.

Regelmaat

Een op de vijf secretaresses voert zelfs met grote regelmaat dergelijke zaken uit. Wanneer mensen nu denken dat de relaties zelfs intiem worden, dan wordt er al snel een vooroordeel gemaakt. Een van de taken die een secretaresse krijgt is een bloemetje halen voor de partner of eventueel een ander cadeau. Daarnaast valt het maken van privéafspraken met de tandarts, reservaties in restaurants en de boekhouding doen ook onder de regelmaat.

Goede band

Het geeft voornamelijk de goede band aan tussen de secretaresses en hun baas. Ruim negen van de tien ondervraagden vind deze goed. De managers kregen dan ook gemiddeld een 7,3 van hun personeel.Deze werkzaamheden leer je natuurlijk niet bij een secretaresse opleiding. Vaak geld dan ook voor het personeel dat er wel waardering voor moet worden gegeven, ook voor deze klusjes. Het is namelijk nog steeds zo dat de meeste secretaresses vooral inhoudelijk en uitdagend werk willen hebben.