Verkorte secretaresse opleiding volgen

Zoek je een uitdagende baan met veel afwisseling waarin geen dag hetzelfde is? Dan zou je kunnen overwegen om secretaresse te worden. Als secretaresse werk je voor een leidinggevende, collega’s en mensen van buitenaf. Het werk wat ook bij een secretaresse hoort is het aannemen van telefoontjes, beantwoorden van vragen, ontvangen van klanten en ze doorsturen naar de persoon met wie ze een afspraak hebben.

Afspraken van collega’s houdt je bij in de agenda en je maakt afspraken met klanten. Je bent communicatief sterk en een echte teamplayer.

Regelmatig moeten er vergaderingen worden georganiseerd voor bedrijven, dit wordt doorgaans ook door secretaresses gedaan. Hiervoor moet je een planning verzorgen en een lijst met deelnemers opstellen. Als dit geregeld is zal er een een vergaderzaal vastgelegd moeten worden en kunnen de deelnemers uitgenodigd worden.

Samenvatting van de taken

Zoals beschreven is het takenpakket van een secretaresse vrij uitgebreid. Dit zorgt ervoor dat het werk leuk en afwisselend blijft. Afhankelijk van het bedrijf waar je werkt kan de werkdruk best hoog zijn. Hierdoor moet je rustig blijven en stressbestendig zijn. Op het moment dat er iets mis gaat is het aan jou om het snel op te lossen.

De taken van een secretaresse:

  • Het schrijven van teksten als brieven, notulen, e-mail, faxen en verslagen. Mogelijk in een andere taal dan Nederlands

  • Het bijhouden van de agenda en het maken van afspraken

  • Onderhouden van contacten met collega’s en mensen van buitenaf en het beantwoorden van vragen, dit kan per telefoon en e-mail

  • Het organiseren van vergaderingen en besprekingen en het uitnodigen van de deelnemers

  • Bijhouden van het archief

  • Zorgdragen voor de post en zorgen dat deze op de juiste plek tererecht komt

Hoe wordt je secretaresse

Heb je gevoel voor organiseren en ben je zelfstandig en nauwkeurig? Werk je graag met mensen en ben je stressbestendig? Dan is een functie als secretaresse misschien wel iets voor jou.

Als je een verkorte secretaresse opleiding van Fabius Opleidingen volgt, dan behaal je in 13 maanden twee diploma’s welke je voorbereiden op het secretaressevak. De opleiding bestaat uit twee module’s; de cursus Administratief Medewerker welke wordt vervolgt met Vervolgcursus Secretaresse. Heb je beide modules behaald ben je in het bezit van twee waardevolle diploma’s. Uit de praktijk blijkt dat je hiermee een goede basis hebt voor het secretaressevak.

Lijkt het je leuk om een ondersteunende functie te hebben en ben je goed in taal, kies dan een verkorte opleiding om zo snel mogelijk de arbeidsmarkt op te kunnen met waardevolle papieren op zak. Bewaar deze goed, bijvoorbeeld in een laptoptas dames.