Verstandig en slim beleggen

Op de beurs zijn verstandig en slim beleggen belangrijk om geld te kunnen verdienen zonder teveel verlies te maken. Hierbij is het van belang om bijvoorbeeld je emoties volledig uit te zetten. Helaas kan het uitzetten van emoties voor best veel mensen nogal lastig zijn en daarom leggen wij je uit hoe je je emoties moet uitzetten. Als de beurs omhoog gaat kun je nogal snel denken; Kopen, kopen kopen. Echter, dit kan erg risicovol zijn en is het belangrijk om niet hebzuchtig te zijn over hoeveel winst je kunt maken. Ook moet je niet zomaar gaan investeren omdat ‘iets goed voelt’.

Sowieso is het belangrijk om stil te staan bij de vraag of het beleggersvak wel bij je persoonlijkheid past. De beurs is immers niet de meest rustgevende plek om te werken en koersontwikkelingen kunnen stress veroorzaken. Als je daadwerkelijk wilt starten met beleggen , is het daarom verstandig om te kijken naar de manier waarop je dat zou willen doen. Er zijn namelijk vele beleggingsvormen. Een waarbij veel mensen vaak niet stil staan, is het beleggen in huizen. Kortom, kijk naar de diverse vormen en beoordeel voor jezelf welke vorm het beste bij je past.

Beleggen in aandelen

Als je met het handelen geld wilt verdienen, dan zijn er nog meer dingen waar je rekening mee dient te houden dan alleen maar je emoties uit te zetten. Het is bijvoorbeeld belangrijk om een goed plan op papier te zetten, zodat je weet wanneer je moet investeren en in welke soorten aandelen je moet investeren. Van belang hierbij, is om dit ruim van tevoren te bedenken. In zo’n plan moet je verschillende dingen zetten zoals; Welk risico wil je nemen, de tijd die je beschikbaar hebt om de doelen te behalen en de tijd die je bereid bent om te wachten.

Geld verdienen met aandelen

Best vaak komen er op het nieuws of op internet berichten te staan dat er binnenkort wel eens een winstdaling zou kunnen komen voor een bedrijf. Belangrijk is het dan ook om hier goed onderzoek naar te doen en dit soort nieuwsberichten serieus te nemen en ze niet zomaar te laten voor wat ze zijn. Als zo’n bedrijf namelijk met dit nieuws naar buiten komt is de kans groot dat de winst ook daadwerkelijk gaat dalen, wat er natuurlijk weer voor zorgt dat de koers van de opties of aandelen (Call opties) die je gekocht hebt omlaag zouden kunnen gaan.

Verstandig beleggen

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden bij slim beleggen in aandelen, is om niet mee te gaan met een hype. De verleiding om mee te gaan met een hype is natuurlijk groot, omdat iedereen het doet en je dan psychologisch gezien graag mensen nadoet. Aan de andere kant moet je je eigen denkwijze loslaten en je handelen baseren op feiten, dat is essentieel onderdeel van verstandig beleggen.

Geld verdienen met aandelen

Nog een laatste tip: Denk er altijd over na hoeveel geld je bereid bent om te investeren. Spreek met jezelf af om je aan dit bedrag te houden en je dus niet ineens meer gaat investeren dan je eigenlijk kunt missen. Beleg alleen met het geld dat je kunt missen, zo wordt het beleggen in ieder geval al wat rustgevender. En dat is wat verstandig en slim beleggen uiteindelijk moet opleveren (naast een mooi bedrag aan winst natuurlijk).