Waarom een bijbaan belangrijk is

Waarom een bijbaan belangrijk is

Related Post

  • No related post.

Als je ambitieus bent en je wilt snel en goed carrière op kantoor maken, is het goed om voortdurend jezelf te ontwikkelen door bijvoorbeeld opleidingen te volgen. Maar daarnaast is misschien wel net zo belangrijk dat je met een vliegende start begint. Of je na je afstuderen begint bij een klein bedrijf waar weinig competente mensen werken of begint bij een grote multinational waar je struikelt over de intelligente en bekwame collega’s, maakt nogal een verschil! Het is dus zaak om bij een topbedrijf te starten.. maar hoe kom je daar terecht?
Dit heeft alles te maken met een goed CV. Eén van de zaken waar werkgevers van deze ‘topbedrijven’ dan naar kijken is… de bijbanen! En daar gaat het in dit artikel over. De vraag luidt: waarom is een bijbaantje goed voor je? En dan hebben we het zeker niet alleen over de betere carrièremogelijkheden, maar ook je persoonlijke ontwikkeling of je levensgeluk. Kortom: lees hieronder 4 tips waarom je beter gisteren dan vandaag op zoek moet gaan naar een bijbaan!

Ervaring

In aansluiting met wat in de inleiding wordt besproken, hebben we de ervaring op 1 gezet. Zeker als je een relevante bijbaan hebt, bijvoorbeeld in de sector waar het bedrijf waar je later voor een vaste baan solliciteert, wordt dit erg gewaardeerd! Het betekent dat je al het een en ander van de industrie weet en het betekent dat je beter weet dat je écht in deze business wilt werken. Dat verkleint voor het bedrijf de kans dat je na 2 jaar het voor gezien houdt.

Geld

Op plek 2 staat een persoonlijke reden en dit is.. geld! Nu de studiefinanciering is afgeschaft, blijkt 75% niet rond te komen zonder bijbaan! Een bijbaan met het bijbehorende maandelijkse salaris helpt om een leukere studententijd te hebben waar je niet steeds je ouders lief moet aankijken voor wat geld!

Je komt te weten wat je leuk vindt

In punt 1 al even kort benoemd: een bijbaan helpt je richting te geven aan je aanstaande carrière. Veel studenten hebben geen idee wat ze willen, en wat is er nou beter dan hier achter komen door te in de praktijk te proeven aan verschillende sectoren? Het is in dit kader dan ook aan te raden om meerdere bijbaantjes te hebben gedurende de tijd dat je studeert.

Netwerk

In het zakenleven is een netwerk nog steeds heel erg belangrijk. Daar kun je dan ook niet vroeg genoeg mee beginnen. Dus waarom niet alvast tijdens een bijbaantje op je 18e of 19e (onbewust) beginnen met het opbouwen van een brede kennissenkring?