Wat wordt er tegenwoordig van een secretaresse gevraagd?

Een secretaresse is een echte duizendpoot. Dit was vroeger al zo, en is de afgelopen tijd alleen maar meer geworden. Er wordt verwacht dat je veel uren op het kantoor bent te vinden, en een aanspreekpunt voor het hele bedrijf bent. Deze veelzijdige functie is dan ook nog steeds populair onder de jongere vrouwen. Wanneer je sociaal bent heb je een streep(je) voor bij deze functie

Opleiding secretaresse

De secretaresse opleiding zorgt ervoor dat je een echte “regeltante” wordt. Je krijgt twee waardevolle diploma’s. Een diploma administratief medewerker en een diploma secretaresse. Hiermee voldoe je aan de Brede basis die tegenwoordig zo gevraagd is binnen het bedrijfsleven. Het belangrijkste binnen de opleiding is dat je op de juiste manieren kan formuleren, maar dat je zakelijk taalgebruik op het juiste niveau zit. Dit geld voor zowel de Engelse als Nederlandse taal.

Wil je als secretaresse indruk maken op het werk dan zijn er een aantal tips:

  1. Toon eigen initiatief:  veel bazen houden ervan wanneer het personeel zelfstandig is. Zorg er wel voor dat je initiatief toont voor de juiste projecten. Wanneer je ergens niet zeker van bent worden goede vragen ook gewaardeerd!
  2. Ontwijk de rotklusjes: Wanneer je eenmaal begint met het halen van koffie etc. , kom je niet snel meer van dit imago af. Laat dus niet met je sollen door collega’s!
  3. Positief en vrolijk: Een secretaresse wordt pas echt gewaardeerd als ze het zonnetje in huis is. Zorg ervoor dat je collega’s graag bij je aankloppen. Behandel iedereen met respect en bouw zo een gunfactor op!