Werzoekenden zoeken werk het meest in Finance en Accounting categorie

In het jaar 2011 werd op de vacaturesite Monsterboard.nl het meest gezocht binnen de Finance en Accounting categorie. Binnen deze categorie werd het meest gezocht naar de term secretaresse.

Dit werd naar buiten gebracht met het jaarlijkse rapport van Monsterboard over de online arbeidsmarkt.
De afgelopen twee jaar was de term secretaresse al de meest gebruikte zoekterm. Verder staan ook de zoekwoorden ‘administratief’ en ‘manager’ in de top drie. Vorig jaar waren deze termen nog ‘manager’ en ‘controller’.
Enkele opmerkelijke zoektermen zijn woorden zoals ‘kinderopvang’ (29e plek), ‘english’ (12e plek) en ‘parttime’ (21e plek).
Als we het op regionaal gebied gaan bekijken, werd in de provincie Noord- en Zuid-Holland het meeste gezocht. De minst populaire gebieden waren de provincies Friesland en Zeeland.
Wat ook opvallend is, is dat de meeste werkzoekenden tijdens werktijd actief zijn op vacaturesites. Bij Monsterboard ziet men vooral ’s ochtends tussen 10 en 11 uur een piek. Ook kan men constateren dat de site het meest wordt bekeken op werkdagen.
De dag met de meeste bezoekers is dinsdag, waarop in totaal 18% van de bezoeken plaatsvindt. Ook maandag en woensdag zijn drukke dagen, er wordt het minst gezocht naar een nieuwe baan in het weekend. De drukste dag van 2011 op Monsterboard.nl was 8 februari.